HTML

chilibean

Friss topikok

Címkék

Kinai kaja á la Gabi 2. felvonás

Chilibean 2013.01.15. 14:52

Padlizsános tofu

Hozzávalók:

1 nagyobbacska padlizsán (szép fényes)

1 tofu (natúr)

4 gerezd fokhagyma

ugyanennyi gyömbér (mármint mennyiségre)

1 ek chili babpaszta

sötét szójaszósz a tofu pácolásához

világos szójaszósz a sütéshez

 

Elkészítés:

Kevés olajon megfuttatni a fokhagymát és a gyömbért, hozzáadni a padlizsánt és addig párolgatni, sütögetni, amíg össze nem szottyad, át nem sül teljesen. Amikor ez meg van, félretenni és az előre bepácolt tofut (mielőtt elkezded aprítani kockára a padlizsánt, kockázd fel a tofut és löttyints rá annyi sötét szójaszószt,hogy mindegyik kockára jusson) fokhagymával és gyömbérrel egy kis olajon megsütni. Kb 4-5 perc kell neki, aztán mehet hozzá az előzőleg megsütött padlizsán és 1-2 kanál chili babpaszta (ízlés szerint) és kész is.

Az illatos omlós csirke

tetszés szerinti mennyiségű csirkét feldarabolni kicsi darabokra és tojással, sóval, fokhagymával és szecsuáni borssal egy kicsit pácolni (mondjuk fél óra). Sütés előtt átpakolászni őket kukoricalisztbe, átforgatni őket, hogy mindenki be legyen bundázva és mehetnek is a forró olajba. Miután aranybarnára sültek sóval kevert szecsuáni borssal tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chilibean.blog.hu/api/trackback/id/tr724973156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása