Padlizsános tofu
Hozzávalók:
1 nagyobbacska padlizsán (szép fényes)
1 tofu (natúr)
4 gerezd fokhagyma
ugyanennyi gyömbér (mármint mennyiségre)
1 ek chili babpaszta
sötét szójaszósz a tofu pácolásához
világos szójaszósz a sütéshez
Elkészítés:
Kevés olajon megfuttatni a fokhagymát és a gyömbért, hozzáadni a padlizsánt és addig párolgatni, sütögetni, amíg össze nem szottyad, át nem sül teljesen. Amikor ez meg van, félretenni és az előre bepácolt tofut (mielőtt elkezded aprítani kockára a padlizsánt, kockázd fel a tofut és löttyints rá annyi sötét szójaszószt,hogy mindegyik kockára jusson) fokhagymával és gyömbérrel egy kis olajon megsütni. Kb 4-5 perc kell neki, aztán mehet hozzá az előzőleg megsütött padlizsán és 1-2 kanál chili babpaszta (ízlés szerint) és kész is.
Az illatos omlós csirke
tetszés szerinti mennyiségű csirkét feldarabolni kicsi darabokra és tojással, sóval, fokhagymával és szecsuáni borssal egy kicsit pácolni (mondjuk fél óra). Sütés előtt átpakolászni őket kukoricalisztbe, átforgatni őket, hogy mindenki be legyen bundázva és mehetnek is a forró olajba. Miután aranybarnára sültek sóval kevert szecsuáni borssal tálalhatjuk.