Hozzávalók 4 főre:
Mogyorós csirke
- 1/2 kg csirkemell
- 1 ek méz
- 2 mokkáskanál chili olaj, vagy chilibab paszta
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sós pirított földimogyoró
- mogyoró olaj
Spenótos krumpli fasirt
- 6 kisebb szem krumpli
- egy zacskó friss spenót
- 2 db nagyobb paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- majoranna
- bors
Kukorica saláta
- 1 doboz konzerv kukorica
- fél csomag fehér krémsajt (Lidlben a legolcsóbb,és a legjobb :)
- 1 fej fehér saláta hagyma, vagy póréhagyma
- rukkola, vagy madársaláta
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a mézet, a chilibab pasztát és a lereszelt fokhagymát. Összetörjük a mogyorót, és megforgatjuk benne a bepácolt csirkemell csíkokat. Wokban felhevítjük az olajat, és gyorsan kisütjük.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és lisztesre főzzük. A hagymát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, az apró darabokra tépkedett spenótot, és összepirítjuk. Belekeverjük a krumplit, és néhány percen keresztül még a tűzön hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Ha levettük a tűzről, belekeverjük a reszelt fokhagymát, és a majorannát ízlés szerint.
Megvárjuk míg kihűl, ezután apró gombócokat formálunk belőle,megforgatjuk az apróra tört mogyoróban,és hirtelen olajban kisütjük.
A kukoricához hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és a kockára vágott sajtot, valamint tálaláskor ízlés szerint a tetejére szórunk rukkolát, vagy madársalátát.
Jó étvágyat! Emlékeim szerint ez az este egy kis adalékanyaggal igen jól sikerült :)