HTML

Bogyós lasagne

Chilibean 2013.01.26. 13:42

Hozzávalók 4 főre:

  • 12 lap lasagne tészta
  • ping-pong labdányi zellergumó
  • 3 db répa
  • 1 zsenge fehér répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 kg darált hús
  • 1/2 liter sűrített paradicsom
  • fokhagyma
  • 1/2 liter tejföl
  • zöld olivabogyó
  • füstölt sajt
  • oliva olaj
  • oregánó
  • bazsalikom
  • majoranna
  • kakukkfű

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a lereszelt répát, f.répát, zellert. Megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amin megsütjük a darált húst. Ezután az előre elkészített pépet hozzáadjuk a húshoz, a paradicsomszósszal együtt. A fűszereket, és a reszelt fokhagymát azután adjuk hozzá, hogy levettük a tűzről. A tejfölbe reszelt fokhagymát teszünk.

Tűzálló tálba először tésztát, azután a paradicsomos keveréket, és a tejfölt tesszük. A rétegek közé felkarikázott olivabogyó kerül. A paradicsomos szószba, illetve a tejfölbe is vizet keverek, hogy a tészta biztosan megsüljön.

Előmelegített sütőben, kb 200 fokon, fél órát sütjük. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://chilibean.blog.hu/api/trackback/id/tr195044901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása