Hozzávalók 4 főre:
- 12 lap lasagne tészta
- ping-pong labdányi zellergumó
- 3 db répa
- 1 zsenge fehér répa
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 kg darált hús
- 1/2 liter sűrített paradicsom
- fokhagyma
- 1/2 liter tejföl
- zöld olivabogyó
- füstölt sajt
- oliva olaj
- oregánó
- bazsalikom
- majoranna
- kakukkfű
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a lereszelt répát, f.répát, zellert. Megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amin megsütjük a darált húst. Ezután az előre elkészített pépet hozzáadjuk a húshoz, a paradicsomszósszal együtt. A fűszereket, és a reszelt fokhagymát azután adjuk hozzá, hogy levettük a tűzről. A tejfölbe reszelt fokhagymát teszünk.
Tűzálló tálba először tésztát, azután a paradicsomos keveréket, és a tejfölt tesszük. A rétegek közé felkarikázott olivabogyó kerül. A paradicsomos szószba, illetve a tejfölbe is vizet keverek, hogy a tészta biztosan megsüljön.
Előmelegített sütőben, kb 200 fokon, fél órát sütjük.